6 نکته طلایی افزایش طول عمر باتری جارو شارژی

6 نکته طلایی افزایش طول عمر باتری جارو شارژی

برای درک بهتر موضوع ابتدا توضیحاتی درباره جارو شاژی می آوریم سپس به شرح 6 نکته طلایی افزایش طول عمر باتری جارو شارژی می پردازیم.

انواع جارو شارژی

جارو های شارژی به علت بی سیم بودن و جابجایی آسان تفاوتی یکی از پر کاربرترین لوازم خانگی هستند. منبع تغذیه آن باتری جاروبرقی شارژی است. به همین دلیل این وسیله برقی دوست داشتنی با کارایی های متنوع در بازار لوازم خانگی حضور دارد. این مدل های جارو شارژی عبارتند از :

  • جارو شارژی دستی: به دلیل سبکی و حمل راحت پر طرفدارترین نوع جارو شارژی است.
  • جارو شارژی پارویی:  اگر دسته جاروبرقی به بعد را در نظر آوریم چیزی شبیه این مدل حارو شارژی است. از مزایای آن عدم نیاز به خم شدن است. البته این نوع معمولا برای جاروکشی کف کاربرد دارد.
  • جارو شارژی چند منظوره: این جارو شارژی قابلیت مکش خاک و آب دارد.
  • جارو شارژی تک منظوره: این نوع جارو شارژی برای گرد و غبار یا خرده آشغال خشک استفاده می شود.
  • جارو شارژی هوشمند: این نوع جارو شارژی مانند ربات عمل می کند. علاوه بر این که جاروبرقی بی سیم به حساب می آید نیازی نیست فرد آن را هدایت کند.

عمر باتری جارو شارژی

آشنایی با اجزای جارو شارژی و نکاتی درباره طول عمر باتری جارو شارژی

با توجه به این که جارو شارژی انواع مختلف دارد تنها به قطعات مشترک جاروشارژی ها اشاره می کنیم.

  • موتور :  نیروی مکش جارو شارژی را تامین می کند.
  • محفظه جمع شدن ذرات آشغال : بعضی از مدل ها دارای مخزن جارو شارژی هستند مانند مخزن جارو شارژی مولینکس و بعضی مدل ها دارای کیسه . مانند کیسه های جاروبرقی کیسه های جارو شارژی در انواع یک بار مصرف و دائمی می باشد.
  • قاب کیسه: محل قرارگیری کیسه جارو شارژی
  • باتری : انرژی مورد نیاز جارو شارژی بوسیله باتری تامین می شود. عمر باتری جارو شارژی ، کیفیت ، ظرفیت و نوع باتری از عوامل مهم مؤثر در تعیین قیمت جارو شارژی و ارزش گذاری کیفی آن است.
  • فیلتر: فیلترها عموماً در قسمت هوای ورودی به داخل دستگاه قرار می‌گیرند. از اجزای داخلی جارو شارژی در مقابل غبار، مو و آلودگی‌ محافظت می کند.
  • پایه شارژر: این وسیله برقی خانگی برای شارژ شدن باتری جاروبرقی شارژی بر روی پایه قرار می گیرد.
  • بدنه: بدنه قطعات جارو شارژی را نگه می دارد . جنس و طراحی بدنه تأثیر زیادی در عملکرد، زیبایی و راحت استفاده از جارو شارژی می‌گذارد.
  • غلتک یا برس: غلتک یا برس جارو شارژی قطعه‌ای است که در انتهای لوله مکش قرار گرفته و آلودگی‌ها را به درون لوله می‌کشد.
  • پوزه یا لوله خرطومی
  • برد: در کنار موتور و باتری ، یکی از مهم‌ترین قطعات سازنده جارو شارژی است که وظایف بسیار مهم ایجاد هماهنگی بین قطعات مختلف، کنترل کارکرد یا عدم کارکرد قطعات و ارسال هشدارهایی به کاربر در جهت آگاه‌سازی کاربر از وضعیت عمومی جارو شارژی را برعهده می‌گیرد.

راه های افزایش طول عمر باتری جارو شارژی

با گذشت زمان، باتری های جارو شارژي ها مانند هر وسیله الکترونیکی و باتری خور دیگری با افزایش سن، توانایی خود را برای نگه داشتن شارژ از دست می دهند . اگر دقیق تر بگوییم طول عمر باتری جارو شارژی را نمی توان افزایش داد اما می توان از کوتاه شدن عمر باطری پیشگیری کرد. معمولا باتری جاروبرقی شارژی 45 دقیقه دوام می آورد (در بعضی موارد 20 دقیقه ) که این مقدار با توجه به کارایی که برای جارو شارژی تعریف شده، منطقی به نظر می رسد. در ادامه 5 نکته مهم در این راستا را ذکر می کنیم:

1. روش صحیح شارژ کردن جارو شارژی و ارتباط آن با طول عمر باتری جارو شارژی

شارژ به موقع: باتری جاروبرقی شارژی را به موقع شارژ کنید. قبل از این که باتری کاملا خالی شود جارو شارژی را در پایه شارژ خود قرار دهید . بهتر از است زمانی جارو بیسیم را شارژ کنید که مقدار شارژ آن کمتر از 20 درصد نباشد.
اجتناب از شارژ اضافی: از اینکه جارو بیسیم پس ار شارژ کامل همچنان در حال شارژ باشد خودداری کنید. و برای کم نشدن طول عمر باتری جارو شارژی خود بهتر است حتی از شارژ کامل آن اجتناب کنید. بهترین حالت ای که توصیه می کنیم این است که سقف شارژ را 80 درصد در نطر بگیرید. یعنی وقتی درصد شارژ به 80 رسید آن را از حالت شارژ جدا کنید.
عدم استفاده طولانی مدت: اگر از جارو شارژی مدام استفاده نمی‌کنید و معمولا برای مدت طولانی خاموش است بهتر است آن را در حالتی که درصد شارژ آن در حدود 50 تا 70 باشد نگهداری کنید. اگر باتری‌ جارو بیسیم برای مدت طولانی خاموش باشد و درصد شارژ اش بسیار کم است باعث ضعیف شدن باتری می شود.

2. استفاده از حالت‌های ضعیف تر 

جارو شارژی ها  حالت های مختلف قدرت مکش را دارند. هرچه در حالت قوی تر بزارید توان بیشتری از باطری کشیده می شود . در صورت استفاده از حالت کم قدرت تر کارتان راه می افتد از گداشتن دستگاه رو وضعیت حداکثری اجتناب کنید. مگر اینکه ناچار باشید و نیاز به قدرت مکش بیشتری داشته باشید.

 

3. تمیز نگه داشتن فیلتر جاروشارژی

فیلتر در جارو شارژی به عنوان یک صافی عمل می کند و موتور جارو شارژی را سلامت نگه می دارد. چک کردن فیلتر و تمیز کردن یا در صورت نیاز تعویض فیلتر جارو شارژی عملی ست که باید همواره حواستان به آن باشد. اگر فیلتر جارو شارژی از نوع دائمی یا حالت مخزنی است، پس از هربار استفاده آن را تخلیه کرده و شستشو دهید. کار کردن جارو بیسیم با مخزن و کیسه پر یا نیمه پر،فشار زیادی را به موتور و باتری جاروبرقی شارژی وارد می کند.

4. نگهداری در دمای مناسب

باتری جارو شارژی را در دمای مناسب نگهداری کنید. دماهای بسیار سرد یا بسیار گرم  عمر باتری را کاهش می دهند. حدالامکان باتری را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید. مزیت جارو های بیسیم با قابلیت جابجایی باتری این است که نیاز به جابجا کردن جارو نیست تنها می توانید باتری جاروبرقی شارژی را درآورده و در دمای مناسب نگه دارید.

5. استفاده از شارژر اصلی برای افزایش طول عمر باتری جارو شارژی

توان و ولتاژ مصرفی باتری ها با توجه به توان و ولتاژ دستگاه در نظر گرفته می شود. متعاقبا ولتاژ شارژدهی شارژرها متناسب با باتری جاروبرقی شارژی ساخته می شود. به همین دلیل عدم تناسب باتری با شارژر برند دیگر باطری را ضعیف و گاهی خراب هم می کند. پس برای شارژ باتری، از شارژر اصلی و مورد تأیید سازنده استفاده کنید.

 

6. اشیاء تیز، برنده و شن ریزه را با جارو شارژی جمع نکنید!

یکی دیگر از نکات مهم نگهداری از جارو شارژی، استفاده درست از جارو شارژی است. شما نباید تمام آلودگی‌ها و زباله‌ها را با جارو شارژی خود جمع کنید . افزایش عمر باتری جارو شارژی تا حد زیادی به استفاده درست از جارو شارژی بستگی دارد. جارو کردن  شیشه ، شن ریزه، اشیاء سنگین و بزرگ و تیز نه تنها به لوله مکش، برس، فیلتر، مخزن و کیسه جارو شارژی شما آسیب می زند که فشاری مضاعف به موتور و باتری وارد می کند. اگر جاروبرقی شارژی شما دو منطوره نیست از جارو کردن درات مرطوب و آب اجتناب کنید.

جارو شارژی یا جاروبرقی ؟

شاید جاروهای بی سیم و جاروبرقی ها از یک خانواده باشند اما دو دستگاه با کارایی متفاوت هستند. هیچ وقت استفاده ای که با جاروبرقی می کنید را از جارو شارژی همان استفاده را نکنید. جاروشارژی مناسب تمیز کردن ریخت و چاش های بعد از آشپزی است. مناسب روی کابینت میز غذاخوری و درزهای مبلمان و ریختن جزئی که در قسمتی از فرش یا کفپوش ها اتفاق افتاده ( مانند جایی که کودک پس از خوردن چیزی کثیف کرده ) هستند. قرار نیست با جارو شارژی خانه و آشپزخانه و اتاق هایتان را تمیز کنید. چون این دستگاه ها برای اینکار ساخته نشده اند و نه تنها تمیزی محیط به دلخواه ما نمی شود که سبب ضعیف و یا خراب شدن جارو شارژی و کاهش عمر باتری جاروبرقی شارژی می شوند. جاروشارژی را به عنوان یک وسیله کمکی در کنار جاروبرقی داشته باشید.

 

جمع بندی

راندمان باتری ها معمولا بعد از مدتی کوتاه یا طولانی کاهش پیدا می کند . اما می توانیم با استفاده صحیح این روند را کند کنیم و سرعت افت طول عمر باتری جارو شارژی را کند کنیم. جاروهای بیسیم برای ریخت و پاش های بعد از انجام کاری مثل غداخوردن آشپزی کردن و…، تمیز کردن درزها و گرد و غبار ساخته شده اند. در این موارد استفاده به دلیل جزئی بودن  باعث می شوند تا در زمان های طولانی جارو را روشن نگه نداریم .اما استفاده فراتر از این دستگاه نه تنها باعث ایجاد فشار روی ان می شود که برای جارو کردن های وسیع مدت زمان بیشتری روشن می مانند و همین باتری دستگاه را ضعیف می کند. جارو شارژی را بعنوان جایگزین جاروبرقی استفاده نکنید زیرا جاروهای بیسیم نقش کمکی را در کنار جاروبرقی ایفا می کنند. استفاده نامتعارف از این وسیله باعث خراب شدن اجزای جارو شارژی می شود. قطعات این وسیله برقی بی سیم برخلاف قطعات جاروبرقی نایاب و به سختی پیدا می شود. 

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *